Bambusgarn

Sidder du netop nu og overvejer hvilke nye projekter, du skal give dig i kast med? Skal det være en strikket cardigan eller måske et par hæklede vanter? Uanset hvilket projekt du går og drømmer om at færdiggøre, kan vi anbefale dig at tage et kig på det hidtil største udvalg af bambusgarn, vi har set. Du vil opleve at bambusgarn fremstår som et blødere alternativ til for eksempel uldgarn, og bambusgarn er da også at foretrække til når strikke- eller hækleprojektet står i børnetøjets tegn. Bambusgarn har et væld af fantastiske egenskaber, og vi vil i det følgende kigge på hvorfor netop denne type garn, er så anvendeligt til alle slags projekter.

Hvad består bambusgarn af?

Bambusgarn består, som navnet antyder, af bambus. For at lave bambusgarn er man nødt til at udvinde fibrene der sidder i bambusplanten, og dermed har man mulighed for at producere en type garn, der er aldeles miljøvenligt og bæredygtigt, og som er helt fri for syntetiske fibre.

Bambusgarn er som nævnt tidligere det populære valg, når man vil strikke tøj til børn, da det er et utrolig blødt materiale, men også fordi det ikke fremprovokerer allergier eller eksemer. Bambusgarn giver huden lov til at ånde, og kradser ikke på samme måde som uldgarn kan gøre. Har man eksem anbefaler vi her på siden denne type garn, idet dens lette og åndbare struktur ikke kan skade eller irritere huden yderligere. 

Når du går på jagt efter noget lækkert bambusgarn, vil du opleve, at der stort set ikke findes garn udelukkende med bambus. Man ser ofte bambus i forbindelse med andre materialer som for eksempel bomuld eller akryl. Dette sker fordi bambusfibrene i sig selv ikke er nok i et garnnøgle, men har brug for andre materialer for at komme til sin ret.

En blanding med for eksempel 50% bomuld og 50% bambus er super populært og forhandles mange forskellige steder. Denne type garn kan bruges til stort set alle projekter, og vil med garanti falde i god jord hos alle, da garnet er så fantastisk alsidigt.

Hvordan kan jeg bruge bambusgarn til mit næste projekt?

Som nævnt tidligere er det kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan kreere med det superbløde og komfortable bambusgarn. Man ser som oftest, at det bliver brugt til at strikke eller hækle tøj til alle aldre, men særligt til mindre børn, der ikke har den samme modstandsdygtighed overfor kradsende materialer som voksne har. Derudover er garnet super anvendeligt til allergier og eksemer, men generelt er bambusgarn for alle.

Afhængig af hvad du skal lave, bør du tage et kig på, hvilke materialer bambus bliver blandet med i de forskellige garntyper. Skal du for eksempel lave et par dejlige strømper, så anbefaler vi, at du kigger efter et slidstærkt materiale som for eksempel akryl. Denne bambus og akryl blanding bringer det bedste fra begge verdner, og lader dig kreere sweatre, halstørklæder, strømper etc. der kan holde i mange år frem.

Kunne du derimod tænke dig at lave huer og vanter til den lille nyfødte i familien, så anbefaler vi, at du kigger efter garn med både bomuld og bambus. Her får du et super blødt materiale, der egner sig perfekt til små børn, og som ikke kan fremprovokere fremtidige eksemer.

Hvor finder jeg det bedste bambusgarn henne?

Når du skal finde bambusgarn til dit næste store projekt, anbefaler vi at du først tager et kig på nettet. Her har du nemlig muligheden for at søge på lige netop den garntype, du havde i tankerne, uden først at skulle forvirres af store sortimenter af alt det andet garn, der også udbydes. På nettet er du kun et enkelt klik væk fra den næste garnnøgle og dertilhørende opskrift, og med nettets mange forskellige søgefunktioner bliver det ikke nemmere at komme i gang med det næste projekt.