Hørgarn

[PFV query=”DROPS Belle” feed=”http://www.partner-ads.com/dk/feed_udlaes.php?partnerid=20874&bannerid=30371&feedid=218″ limit=”” newlineafter=”3″ template=”template6.tpl”]

 

Er du på udkig efter en ny garntype, der vinder på sin glans samt slidstærke fibre, så tag et kig på det store udvalg af hørgarn. Hørgarn kan bruges til stort set alt, og bliver anset af mange som værende et yderst solidt materiale, der kan tåle det meste og som holder i mange år frem.

I det følgende skal vi kigge på hvorledes hør bliver udvundet, og hvorfor det bruges i så høj grad i mange forskellige garnblandinger, samt hvordan du kan gøre brug af hørgarn til dit næste hobbyprojekt.

Hvor kommer hør fra?

Når ordet ’hør’ dukker op, er det typisk i materialebeskrivelsen i smukke sommerskjorter og sommerkjoler i alle regnbuens farver. Når man snakker om hør der bliver brugt i forbindelse med tekstilproduktion, så snakker man om det råmateriale der kommer fra en hørblomst, hvorfra man udvinder fibrene i stænglerne på disse blomster. Hør er derfor et 100% naturligt materiale, der gør vores tøj super slidstærkt, og har samtidig evnen til at bevare glans og struktur i mange sæsoner frem.

Hvad kan du bruge hørgarn til?

Om dit næste hobbyprojekt går ud på at hækle, knible, strikke eller væve, så er hørgarn aldeles velegnet til dette stykke arbejde. Materialet hør er i sig selv utroligt slidstærkt, og kan derfor fremstå som værende stift. Er det for eksempel en skøn sommerbluse, du vil prøve kræfter med, anbefaler vi, at du vælger en af de mange forskellige garn blandinger, hvori hør indgår. Dette kan for eksempel være i forbindelse med bomuld eller uld.

Når hør blandes med disse materialer, vil du opleve at garnet bliver blødere og mere velegnet til at strikke eller hækle med. Kunne du tænke dig at prøve kræfter med blandingen hør og bomuld, så skal du lede efter betegnelsen ’Cottonlin’. ’Cottonlin’ er et mix af det engelske ord for bomuld, nemlig cotton, og det vævede produkt af hør, nemlig linned.

’Cottonlin’ kan bruges til et hav af forskellige projekter, hvor det slidstærke materiale vil komme til gode. Et af disse projekter kunne for eksempel være karklude. Hjemmelavede karklude af hørgarn er i de sidste år blevet populære igen, og har genvundet deres hæder for at være et billigere alternativ, da de kan genanvendes gang på gang og ikke slides op som almindelige karklude gør. Vi anbefaler som sagt at lave karklude af det fornævnte ’cottonlin’, idet de bliver mere fleksible, slidstærke og kan tåle maskinvask.

Som nævnt tidligere er det også populært at bruge hørgarn eller hørgarnsblandinger i forbindelse med tekstiler til det varmere vejr. Det forholder sig nemlig sådan, at hør er et materiale, der modstår varmen bedre end bomuld alene ville gøre. Dermed holder hør kropstemperaturen på et behageligt punkt, hvor varmen ikke kan gøre skade. Af denne grund anbefaler vi her på siden at bruge hørgarn i forbindelse med for eksempel sommertøj.

Derfor anbefaler vi at du køber hørgarn på nettet

Når du har besluttet dig for at dit næste hobbyprojekt skal laves med hørgarn, så anbefaler vi, at du tager et kig på nettet først. Internettet kan nemlig tilbyde mange flere muligheder, end de traditionelle garnforretninger kan. Man kommer sjældent ud for, at diverse garnbutikker på nettet, ikke har præcis, hvad du søger.

Med de forskellige søgefunktioner hver enkel butik tilbyder, har du muligheden for at søge på forskellige garntyper samt priser og farver på én og samme tid. Garnbutikker på nettet har også den fordel, at de nemmere kan vise hvilke muligheder, hvert enkel type garn har. Det vil altså sige, at du meget nemmere kan finde frem til hvilke opskrifter, der passer til lige netop det type garn du søger. Mere simpelt bliver det ikke!