Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /usr/www/users/pricee/egarn.dk/wp-content/plugins/wp-referrer-spam-blocker/inc/setup.php on line 55
Garn lampe | lav din egen lampe ud af garn - se mere her

Lav din egen garn lampe

Hvis du har været i et møbelhus før, har du helt sikkert set lamper, som ligner noget der er lavet ud af “garn”. Disse lamper er dog ikke lavet af det samme materiale som garn. Hvis du er vild med sådan nogle lamper, men ikke gider ofre en masse penge på dem, så kan du ved hjælp af denne guide lave dine helt egne garn lamper, der får dit hus til at ligne en million. Det kræver at du er kreativ og har tålmodighed til at lave en garn lampe, ellers anbefaler vi dig selv at købe den. De kan købes både på nettet eller i en butik.

Lav-det-selv garn lampe

Når du skal i gang med at lave en lampe ud af garn, kræver det tid og ikke mindst en masse forskellige ingredienser – men frygt ej, al den information, som du skal bruge, vil du kunne finde herunder. Metoden til at lave en garn lampe er faktisk helt den samme, som hvis du laver en papmache-sparegris, som du nok sikkert har prøvet i formning/billedekunst i skolen. Metoden er præcis den samme, dog er det bare garn der dyppes i limen og sættes på ballonen i stedet for avispapiret. Længere nede vil du se hvad du skal bruge, og hvordan du laver den.

God ide at lave lampeskærm af garn

Der er mange grunde, der taler for, at du skal bruge dine kreative hænder og lave din helt egen lampe. Det er billigere end hvis du skulle ud og købe en helt almindelig lampe – dog varierer prisen af hvilken model, størrelse osv. du vil have. Det er nemlig begrænset, hvad det kommer til at koste for dig at lave lampen, eftersom der både skal bruges lim, garn, fatning, balloner og så en ledning. Dette koster ikke alverden.

En anden god grund til at lave sådan en lampe, er at du helt selv bestemmer hvordan formen skal se ud. For man kan ikke altid lige finde, den helt rigtige lampe, som man altid har ønsket sig. Hvis du derfor vil have den perfekte lampe, så skal du selv lave den ud af garn. Du bestemmer selv hvilken farve du ønsker lampen skal være samt hvilken størrelse den skal have. Størrelsen afhænger nemlig af, hvor meget du puster ballonen op. Formen på lampen kan du også selv bestemme. Der findes nemlig mange forskellige faconer i balloner, derfor kan du også lave stort set den form du ønsker. Du kan også vælge at bruge en bold til at lave det, men det anbefales at der bruges en ballon, da det er nemmere at arbejde med.

Valg af en rigtige pære er alt afgørende

En af de vigtigste ting man skal tage hensyn til, når man laver en lampe ud af garn, er den pære / fatning, der monteres i den. Du kender sikkert, fra de lamper du har i huset, at de kan blive utrolig varme, alt efter hvilken pære der er monteret i lampen. Præcis det samme opstår i garn lampen, og fordelen ved en almindelig lampe er, at den er lavet til at kunne holde så meget varme.

Det skal dog ikke stoppe dig fra at færdiggøre din lampeskærm, fordi hvis du vælger den rigtige pære til lampen, sker der ingenting. Derfor skal du bruge en LED-pære eller en sparepære – Grunden til dette er, at de har ikke så meget varmeudledning som en glødepære / halogenpære har.

Bomuldsgarn giver bedre kvalitet

Du har sikkert strikket mange ting ud af garn, og du ved sikkert også, at bomuldsgarn har den bedste kvalitet  til at strikke med – hvad enten der er en dejlig trøje eller et par sokker, så gør bomulds kvaliteten det, at det føles dejligt at have på. Selvom du tænker, at du sikkert kan og vil bruge andet garn, så anbefales det, at du bruger bomuldsgarnet, eftersom det er 100% kvalitet og ret nemt at arbejde med. Desuden så kan man i de fleste fysiske butikker eller webshops købe billigt bomuldsgarn – og ikke nok med det, så er det ofte på tilbud, så der er en masse penge at spare – og derved får du en endnu billigere garn lampe

Sådan laver du garn lampen

Efter alt den viden som du nu har fået, om hvordan du skal lave din første lampe ud af garn, er det tid til du kommer i gang med at lave den. Det er, som du har kunne læse, ganske få ting du skal bruge. Herunder kan du se listen med de ting, der skal bruges: Ting du skal bruge:
  • Lim
  • Balloner
  • Bomuldsgarn
  • Fatning
  • Ledning
  • Spare eller LED pære
Hvis du har alle disse ting klar, er det bare med at følge den vejledning der er i videoen herunder, og så har du på ingen tid lavet din helt egen lampe til stort set ingen penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *