Silkegarn

Uanset hvilket projekt du i fremtiden vil give dig i kast med, kan vi anbefale dig at kigge nærmere på det bløde og glansfulde silkegarn. Vi tør godt love, at uanset hvilket projekt du har i tankerne, så kan silkegarn med garanti gøre dette til en fryd at arbejde med.

Vi skal i det følgende kigge på, hvorfor silkegarn netop er så anvendeligt til alle slags strikkeprojekter, og vi skal også se på, hvordan du kan inkorporere silke i dit næste projekt.

Silke – et 100% naturligt materiale

Som de fleste af os nok engang har hørt, så kommer materialet silke fra de såkaldte silkeorme. Disse orme producerer i løbet af deres liv små skaller, hvori silken ligger beskyttet. Vi har som mennesker gennem mange år formået at finde disse skaller og herfra udvinde det, vi i dag kender som silke. Råmaterialet der kommer fra silkeormene, bliver herefter spundet op til rå silketråde, og kan derefter distribueres til hele verden.

Typisk ser man silke blive brugt til halstørklæder, sjaler og andre beklædningsgenstande, der vinder på deres glans og bløde tekstur. For mange år tilbage var silke kun en vare, man kunne handle sig til i Asien. I dag er det heldigvis anerledes, idet silken produceres i massevis, og kan købes af forbrugere fra over hele verden.

Man har gennem tiden også fundet på den geniale ide at lade silke blive til et garnmateriale, som alle kan strikke vidunderlige klæder fra. Når man så tænker på, at silkegarn er et 100% naturligt materiale, der kommer direkte fra silkeormene, så er det svært at få armene ned af ren begejstring for dette produkt.

Silkegarns mange fantastiske egenskaber

Udover at silkegarn er et naturligt produkt, har denne også en række fantastiske egenskaber, der gør silkegarn til en enormt populær type garn. Silkegarn er først og fremmest et dejligt blødt materiale, der egner sig til alle aldre.

Silkens bløde tekstur gør også at det ikke krøller lige så nemt, som andre garntyper kan gøre. Dernæst har vi silkens glans og pragt, som er svært at komme udenom. Silkegarn er enormt smukt, og vil med garanti give dine projekter et ekstra pift og et moderne præg. Derudover må man ikke glemme, at silkegarn er et enormt slidstærkt materiale, idet fibrene i silken bliver spundet tæt, således at det er super holdbart.

Silken kan sågar isolere mod både kulde og varme, og kan derfor bruges til projekter hele året rundt. Slutteligt bør vi nævne, at silkegarn kan optage rigtig meget fugt, uden at det kan mærkes på materialet. Dette er enormt anvendeligt i de varme sommermåneder, hvor du ikke behøves at spekulere over om du sveder – det klarer silken for dig.

Når det er på tide, at dine silkegarnsprojekter skal vaskes og renses, så anbefaler vi, at du vasker det ved lav varme og ved skånsomme programmer. Dermed kan det altså sagtens lade sig gøre at vaske silke, så længe du er nænsom med produktet.

Silkegarn i mange forskellige varianter

Når du går på udkig efter det luksuriøse silkegarn, vil du uden tvivl komme ud for at finde silkegarn i mange forskellige varianter. Dette sker fordi silke i sig selv kan være en anelse svært at arbejde med, hvis ikke det blandes med andre skønne materialer.

Derfor finder du typisk silkegarn blandet med materialer som merinould, alpakauld, bomuld, viskose etc. Alle disse materialer kommer hver især med deres fantastiske egenskaber, og kan sammen med silke gøre dine projekter enormt anvendelige. Skal du for eksempel i gang med et dejligt vintersjal, anbefaler vi at du kigger efter en silke-alpaka garnblanding. På denne måde får du både varmen fra den dejlige alpaka uld og den glansfulde bløde tekstur fra silken.

Skal du derimod lave noget blødt og behageligt babytøj til den mindste i familien, så foreslår vi, at du kigger efter en silke-bomuld garnblanding. Denne sørger for, at tøjet bliver super blødt, samtidig med at du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt det bliver slidt, idet både bomuld og silke garanterer et solidt og slidstærkt produkt.

Uanset hvad du giver dig i kast med, anbefaler vi altid, at du kigger materialelisten på dit garn grundigt igennem, således at du er bekendt med hvilke materialer, der vil passe bedst til dit næste projekt. Slutteligt er der ikke andet at sige, end at vi her på siden klart kan anbefale det dejlige silkegarn til dig og dine fremtidige projekter.