Stofgarn

Har du, som så mange andre, også hørt om stofgarn men aldrig vidst hvad dette indebar, og hvorledes du kunne bruge det til dine fremtidige hobbyprojekter? Så foreslår vi, at du læser med her, hvor vi i det følgende vil gennemgå hvad stofgarn er, samt hvilke kvaliteter dette har.

Derudover skal vi også kigge hvordan stofgarn adskiller sig fra andre garntyper, og hvorfor stofgarn endda også kan være med til at skåne miljøet. Så er du bevidst om at miljøet netop nu er i fare, og er du samtidig indstillet på, at gøre dit for at bæredygtighed bliver en del af din hverdag? Så foreslår vi, at du læser med her, og bliver klogere på stofgarns mange gode egenskaber.

Vær med til at skåne miljøet og vælg bæredygtigt stofgarn

Har du også tit undret dig over, hvordan stofgarn produceres, og hvorfor det ser ud, som det gør? Stofgarn ligner mest af alt tynde strimler af stof i ens farve og tykkelse, viklet rundt som et garnøgle. Stoffet i stofgarn kommer typisk fra forskellige tekstilfabrikker, hvoraf de har samlet alle deres tekstilrester og farvet dem på ny og dermed givet dem nyt liv. Dernæst vikles de som garnøgler i passende størrelser, således at du får et ensartet produkt med hjem.

Dette er en enormt smart måde at få brugt alle dele af tekstilproduktionen, således at der ikke går noget til spilde. Det er derudover en bæredygtig måde at strikke på, og giver en rigtig god samvittighed med på vejen. Vi ved alle, at miljøet lige nu er på det hidtil mest ustabile stadie, vi har set. Vi kan alle gøre noget for at rette op på dette, og tro det eller, ej men stofgarnsproduktionen har altså også en positiv indvirkning på miljøet. Hvis ikke stofresterne fra tekstilproduktionen bliver brugt på samme måde, som det gør i dag, kan det i sidste ende have fatale konsekvenser for miljøet.

Hvert et bidrag tæller, og vi er her på siden fantastisk begejstrede for denne nye måde at anvende tekstilrester på. Det giver således alle muligheden for at bidrage med noget positivt til miljøet, og med en god samvittighed kan man strikke løs på bæredygtige tæpper, tasker og punge. Bedre bliver det ikke!

Hvordan kan jeg bruge stofgarn til mit næste projekt?

Stofgarn laves typisk af tekstilrester, hvori der indgår bomuld. Men du vil typisk opleve, at stofgarn også indeholder mange andre forskellige materialer som for eksempel elastane, viskose og andre polyamider.

De mange forskellige blandinger af stofgarn er begrundet med de mange forskellige tekstilrester, der bruges til produktionen af stofgarn. Dette er en kæmpe fordel, idet det kun er din fantasi der sætter grænser for, hvilket projekt du kan lave.

De mange forskellige materialet har hver deres særlige egenskaber, og det gør det perfekt til de projekter, der indbefatter ting som tæpper, tasker og punge. At lave tøj ud af tekstilgarn er ironisk nok lidt mere besværligt, og her foreslår vi at du i stedet kigger efter noget garn, der er beregnet til dette formål. Grundet de mange forskellige materialer der indgår i stofgarn, anbefaler vi at du kigger materialebeskrivelsen grundigt igennem, inden du slår til.

Skal du for eksempel lave et dejligt tæppe, så sørg for at kigge materialebeskrivelsen igennem for slidstærke og solide materialer som fx bomuld, nylon og andre polyamider. Skal du derimod lave en taske eller pung, så kan du med fordel kigge efter materialer som bomuld og elastane.

Når du køber stofgarn er det vigtigt, at du køber nok ind ad gangen, da det er svært for de enkelte tekstilfabrikker at fremstille den helt samme farve på de enkelte tekstilrester, der indgår i garnet. Sørg derfor altid at købe nok garn ind til dit projekt på én gang.

Hvor køber jeg det bedste stofgarn?

Har du mod på at prøve kræfter med stofgarn til dit næste hobbyprojekt, så foreslår vi, at du i første omgang tager et kig på nettet, når du skal finde det bedste stofgarn. På nettet har du generelt mange flere muligheder, for at finde lige præcis det du leder efter end i fysiske garnbutikker. Ved hjælp af nettet kan du søge på mange forskellige garntyper på en gang, og det super nemt og hurtigt at finde frem til de typer af garn, der passer ind i dit budget.

Alt du skal gøre, er at finde den rette forhandler med det garn, du kunne tænke dig, skrive ind på søgefeltet, hvad du søger af garn og derefter tilpasse din søgning med forskellige begrænsninger.

For eksempel kan du tilpasse din søgning efter hvilke materialer, der er allergi- og eksemvenlige, hvilken type garn, der vil passe bedst til en sweater eller hvilken prisklasse, du vil handle garn fra. Alt dette bliver meget nemmere på de forskellige garnbutikker på nettet.

Når det kommer til stofgarn er det da også nemmere at klikke en større bestilling hjem. Garnbutikker på nettet har typisk et større lager at sælge ud af, og derfor anbefaler vi dig at bestille dit stofgarn på nettet, næste gang du handler. 

Hvorfor skal jeg vælge stofgarn til mit næste projekt?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på siden er vilde med stofgarn – og det er med god grund. Ikke nok med at garnet kan bruges til alverdens forskellige projekter, så er det tilmed også bærdygtigt og miljøvenligt. Det har aldrig været nemmere at gøre en forskel for miljøet som enkeltperson, og det kan vi kun være begejstrede for!

Vi ønsker her på siden at sprede det gode budskab om genanvendelighed, og du kan gøre det samme ved at fortælle din familie og venner om dine fremtidige projekter, hvor stofgarnet er med til at sætte prikken over i’et.