Uldgarn

[PFV query=”Drops Alpaca Garn” feed=”http://www.partner-ads.com/dk/feed_udlaes.php?partnerid=20874&bannerid=30371&feedid=218″ limit=”” newlineafter=”3″ template=”template6.tpl”]

 

Siden tidernes morgen har mennesket gjort brug af den varme uld, kun dyr kan producere. Dette er blevet brugt til at fabrikere varmt tøj til de lange barske vintre. Siden da er forarbejdningen af denne uld blevet forbedret, og i dag kan vi alle gå ud og købe det herlige uldgarn til vores nyeste hobbyprojekter.

Læs med i det følgende skriv, hvis du er interesseret i at lære mere om de mange fantastiske egenskaber uldgarn besidder, og hvordan du bedst kan gøre brug af disse til dit næste projekt.

Hvordan produceres uldgarn?

Det bløde uldgarn stammer oprindeligt fra fårenes tykke pels, og bliver herefter behandlet til at indgå i uldgarn. Fårene har om sommeren ikke længere  brug for deres tykke vinterpels, og det er derfor muligt at klippe det yderste pels af, således at de er bedre rustet til sommerens varme. Denne pels bliver nænsomt forarbejdet, spundet op til garn og derefter bundet ind som garnnøgler. Afhængig af producenten kan dette uldgarn blive indfarvet i en masse skønne farver, og det færdige produkt bliver altså et superblødt materiale, der er enormt holdbart. Hvis du vil have den rene vare af det dejlige uld, skal du gå efter garn der indeholder 100% uld. Her er du nemlig sikret ulds mange gode egenskaber, og kan være sikker på at dit garn er 100% naturligt.

Mange forskellige slags uldgarn

Når du går ud, og skal lede efter det helt rigtige uldgarn til dit næste projekt, vil du opleve at der findes et hav af forskellige uldgarnstyper. Dette sker fordi uld er et materiale, der mixer rigtig godt sammen med andre materialer som for eksempel nylon, akryl eller polyamid. Derudover er det også muligt at finde uldgarn, der er blandet med alpaca uld. Denne blanding er en ren luksusvare, idet du får to helt vidunderligt holdbare uldtyper i ét garnnøgle. Alt afhængig af hvad dit næste hobbyprojekt byder på, er der med garanti en uldgarnstype til dig. Alt det kræver er at finde den garnblanding, der indeholder de egenskaber, du har brug for til dit projekt.

Hvordan kan jeg bruge uldgarn til mit næste projekt?

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge uldgarn til. Det varme og bløde materialer går godt i mange forskellige sammenhænge, og kan bruges til alt fra varme vintersweatre til strømper og endda dejlige tæpper. Som nævnt tidligere er det op til dig at vælge hvilken garnblanding, du kunne tænke dig til dit projekt. Skal du for eksempel strikke eller hækle et par strømper anbefales det, at du vælger en garntype, hvor der udover uld indgår endnu et slidstærkt materiale.

Dette kunne for eksempel være nylon, der er kendt for at kunne tåle at blive vasket af mange omgange, og som ikke mister sin elasticitet af den grund. Skal det derimod være en dejlig sweater du vil lave, er det klogt at gå efter 100% uldgarn. Her er du nemlig altid sikret den gode og varme egenskab fra ulden. Det er dog vigtigt at nævne, at uld skal behandles med nænsomhed. Nok er det et slidstærkt materiale, men det tåler ikke hård varme fra maskinvask.

Derfor kan du med fordel vaske din uldsweater i hånden, hvis det skulle blive nødvendigt. Og netop nødvendigheden for rensningen af din uldsweater kan diskuteres. Uld har nemlig den særlige egenskab at være selvrensende. Det vil sige, at hvis du har haft din sweater på, og har fået det varmt i løbet af dagen, så vil fugten der måtte blive tilbage i tøjet helt af sig selv finde vej ud igen. Derfor skal du ikke bekymre dig om lugtgener ved en uldsweater – dette klarer den helt selv!

Hvor finder jeg det bedste uldgarn henne?

Som sagt kan uldgarn være mange ting, og den bedste udgave af denne er en subjektiv smagssag. Det kommer helt an på, hvordan du vil arbejde med uldgarnet. Vi anbefaler derfor altid, at du tjekker materialelisten igennem for garnet, inden du investerer i det. På denne måde er du nemlig altid sikret, at få det produkt du ønsker. Endvidere kan det være en fordel at tage et kig på opskriften, du strikker eller hækler fra.

Her står der tit, hvilke materialer der er bedst egnet til projektet. Som nævnt tidligere gælder det for både hjemmelavede tæpper og strømper, at materialelisten skal indeholde slidstærke elementer, der ikke krymper i vask. Til en sweater kan du sagtens bruge det luksuriøse 100% naturlige uld.

Når du går i gang med din søgen efter den perfekte type uldgarn, så kan det anbefales at søge på internettet i første omgang. Her får du nemlig et langt større søgeområde, og du kan altid skrive ind hvilke kriterier, du har for dit uldgarn. På denne måde er du altid sikret en god handel, på lige netop det garn du ønskede.

Har du mod på at bruge lidt mere tid på din garn søgning, så kan det være smart at skrive sig op til de forskellige nyhedsbreve, diverse internetbutikker tilbyder. Her har du nemlig muligheden for at være først med tilbuddene og få gode rabatter.